Utflykt Vallby friluftsmuseum


Nu är det dags för nästa utflykt! Vi rullar med Grållar och ev följe-bilar till Vallby Friluftsmuseum för att kolla in deras nya utställning om jordbruk. Vi har fått möjlighet att köra in traktorerna på området och parkera dom i närheten av utställningen. De traktorer som kan köras in ska vara mindre veterantraktorer utan lastare eller liknande på, detta för att det ska vara säkert och vi ska få plats. Möjlighet att parkera andra fordon finns på vanliga parkeringen vid ingången.
Vi utgår från Viggby 3, Romfartuna (Västerås) och kör mot Skultuna kyrka. Där väljer vi ”gamla” vägen på andra sidan Svartån. Därefter vänster ut på Norrleden och sedan höger in mot Vallby. Vill man möta upp längs vägen eller på plats går det jättebra! Vi planerar att ta ett fika-stopp längs vägen så glöm inte fika-korgen.
På plats på Vallby finns Gaggeska gården som serverar lunch och fika för de som är sugna, det går även bra att ha med egen matsäck om man så önskar.
Eftersom vi kommer köra delvis i ganska trafikerad miljö så ber vi er se till att ha tydlig LGF-skylt och använda säkerhetsväst.
Vi åker kl. 9 från Viggby och planerar att vara på plats vid ca 11, då har vi tid för ev förseningar och en fikapaus längs vägen.

För mer info kontakta Emma Hermansson: 070/3700748